Cum ”fixezi” conversații pe WhatsApp, le arhivezi și la ce ajută
WhatsApp îți pune la dispoziție o sumedenie de opțiuni pentru a interacționa cu conversațiile in-app, dar nu toate sunt evidente.
Folosesc WhatsApp de când a apărut și scriu știri despre fiecare noutate care urmează să apară printr-o actualizare. Cu toate acestea, de multe ori din greșeală, descopăr funcții noi in-app care îmi fac viața mai ușoară și pe care le-am ratat în trecut.
Posibilitatea de a fixa o conversație te ajută teribil, în cazul în care ai foarte multe dialoguri pe parcursul zilei prin WhatsApp și, uneori, pierzi dialogurile care contează. Pentru asta a fost inventată funcția Fixați sau Pin, în funcție de limba pe care o ai definită pe mobil.
Printr-un swipe de la stânga la dreapta pe o conversați, ai două opțiuni. Te interesează cea cu o agrafă, Fixați sau Pin. Fă un tap pe ea și, din acel moment, indiferent câte mesaje vei primi, cele de la persoana importantă pentru tine, nu vor mai pleca nicăieri, niciodată, indiferent cât sunt de vechi sau când ai avut ultima interacțiune. Tot cu un swipe de la stânga la dreapta, poți anula fixarea.
Al doilea detaliu pe care aș vrea să-l lămuresc aici ține de arhivarea conversațiilor. Cu un swipe de la dreapta la stânga pe o conversație existentă, o poți șterge în întregime sau o poți arhiva. Diferența dintre cele două variante ține de faptul că una duce la dispariția definitivă a mesajelor – ștergerea, în timp ce arhivarea poate fi temporară.
Apropo, dacă primești un mesaj nou într-o conversație arhivată, întreaga conversație se va dezarhiva automat. Dacă vrei să vezi întreaga listă a conversațiilor arhivate anterior, du-te în capul listei de conversații și fă un swipe în jos. Acolo vei găsi mesajele arhivate. Printr-un swipe pe ele de la dreapta la stânga, le poți dezarhiva.
În cazul în care vrei să nu mai primești notificări când o anumită persoană îți trimite mesaje pe WhatsApp, fă un swipe de la stânga la dreapta pe conversația cu ea și, în loc de Fixați, optează pentru mut, primul buton din stânga. Așa vei trece acel schimb de mesaje pe modul silențios.